Balex balpressar
- besparande och effektiv volymhantering

Om oss

I över 40 år har Europress varit en drivande kraft mot ett hållbart samhälle och effektiv återvinning av olika sorters avfall, bland annat wellpapp, plast och textil.

Moderbolaget, Europress Group Oy ligger i Finland, och har dotterbolag i såväl Sverige som Norge, Ryssland och Polen.

Europress följer inte utvecklingen – det är vi som leder den. Och det är tack vare att vi har lyckats knyta till oss en rad professionella fackmän som har tagit fram maskiner med helt unik design, allt under vårt eget tak.

Detta, tillsammans med att vi erbjuder en heltäckande service gör att du kan känna dig helt trygg när du köper en Europress balpress.

Ledande inom avfallsåtervinning

Det har runnit mycket vatten under broarna sedan den tid vi åkte till soptippen och bara slängde allt avfall i stora högar. Sverige är ett föregångsland när det gäller återvinning – redan 2007 lämnade vi svenskar över 72% av alla pappersförpackningar till återvinning.

Europress är en välmående koncern. Samarbetar du med oss kan du vara lugn i förvissningen om att vi är stabila, och kan garantera att vi finns kvar den dagen du behöver hjälp. Vår strävan är att vara en ledande kraft när det gäller en hållbar miljö och smart återvinningsteknik.

Vår drivkraft stavas hållbarhet och tillförlitlighet. Att göra sitt bästa för att vårda planeten istället för att skövla den är en självklarhet för oss – faktiskt är det vårt huvudsakliga ledord för verksamheten.

Europress hjälper dig till en hållbar avfallshantering

Europress är din självklara partner i din strävan mot en cirkulär ekonomi. Oavsett hur mycket eller hur lite emballage och annat avfall ni hanterar har vi en lösning som förenklar ert arbete väsentligt. Med våra balpressar och komprimatorer kan ni effektivisera arbetet med att ta hand om tomemballage direkt vid källan.

Förutom det maskinella erbjuder vi även en omfattande service för att underlätta ert arbete. Hos oss möts du av ett servicekoncept som består av

  • Planering
  • Tillverkning
  • Leverans
  • Installation
  • Underhåll av komprimatorer och balpressar
  • Handhavandeutbildning
  • SMART – digitala fjärrtjänster för effektiv management

Europress AB hittar du på Järngatan 22 i Rosersberg, strax norr om Stockholm. Välkommen med din förfrågan!